Ny uke med nye muligheter

Da skriver man søndag kveld og jeg har akkurat kommet tilbake til instituttet etter å sett Frankrike slå Kroatia 4-2 i fotball VM. Å sitte på Jedrenjak og føle spenningen på kroppen var ett fenomenalt og helt sikkert noe jeg kun får oppleve en gang i livet.

Men ja, søndag ja. I morgen er det ny uke med nye muligheter og for min del, 5 dager med trening og behandlinger. Vekkeklokken uler allerede klokken 6.45 i morgen tidlig. Da er det å få dusjet og komme seg ned til undervannsmassasje, eller underspyling som noen her på bygget kaller det. For de som lurer på hva dette er så er det rett og slett en terapeut som står med en vannstråle og «spyler» de delen av kroppen man har vondter i. Spennende og nytt for min del.

Uka har faktisk gått unna syns jeg. Onsdag hadde jeg jo samtale hos sykepleier og lege og torsdag var det i gang med behandlingene. Torsdag og fredag hoppet jeg over våtbehandlingene av diverse grunner. Men har hatt en runde med massasje og to runder med fysioterapi. Og allerede på fredag så min fantastiske fysioterapeut Ivana progresjon i venstre skulder.

Og når jeg er inne på fysioterapien, fysioterapeuten min Ivana er en herlig ung dame, og jeg gleder meg til i morgen kl 10.30, for da er det en ny runde på benken med bøy og tøy av hofter og skuldre. Ivana er en fantastisk terapeut som ikke pusher for hardt i starten, men regner med etterhvert at det blir slutt på pusingen. Kjente jo det etter timen på fredag at jeg var temmelig kaputt.

Fredagkveld var rolig egentlig, vi var en gjeng som først satt i restauranten før vi ble kastet ut derfra. Da satte vi oss i Stjernebaren og pratet og ble kjent med hverandre. Og endelig kunne jeg få testet lokalt øl. Dog var ølen denne kvelden fra Serbia, men det er temmelig lokalt, og det var ett godt øl.

På lørdag var jeg ute og ruslet for å finne postkontoret. Måtte sende avgårde noen viktige papirer tilbake til moderlandet. Det var ikke lett å finne postkontoret men tilslutt i ett smug fant jeg det. Men tror du ikke de stengte i det jeg kom, så da var det frem med rådyrøynene og spørre pent om ikke jeg kunne få kjøpe en konvolutt og frimerker. Og det «årnær sæ for snille guttær» og på null komma niks var brevet veid, frimerker festet til konvolutten og brevet på vei hjem til Norge. 

På kvelden ble jeg med to utrolig hyggelige kæller på en restaurant nede ved strandpromenaden. Jeg har sagt til meg selv at jeg skulle ikke drikke mye alkohol på reisen, så tok meg rett og slett en alkoholfri drink som var
veldig god der nede. Vi ble sittende en stund og prate men tilslutt ville ikke låret mitt være med på moroa lengre, så jeg ruslet tilbake til hotellet og satte meg på rommet med en pose potetgull og så Emoji-filmen.

Idag har jeg hatt litt alenetid frem til vi skulle samles nede på Jedrenjak for å se VM finalen. Alenetiden tilbragte jeg på verandaen med å se lese en bok av Jan Erik Fjell og nyte utsikten over Herceg Novi. Var litt gøy å sitte i Montenegro og lese en roman av en dyktig lokal forfatter fra Fredrikstad som legger historiene til Fredrikstad området.

Ettermiddagen og kvelden tilbrakte jeg som sagt på Jedrenjak hvor vi var en gjeng som hadde samlet oss for å se VM finalen. Tenkte jeg skulle ta meg en matbit der nede for å få i meg noe annet enn buffeten på hotellet, ikke noe galt med den men var godt med litt variasjon. Så da ble det en Cæsarsalat. Jeg er over middels glad i Cæsarsalat og jaggu skal jeg si den smakte. Etterhvert som tiden gikk så ble jeg mer sulten så da bestilte jeg meg en Pizza Capriccosia som heller ikke var vond. Og prisen var heller ikke til å grine av. Med drikke og de to matrettene betalte jeg like under 30 euro.

Jo, en annen ting jeg fikk gjort idag var å fikse ett SIM-kort til iPaden slik at jeg slapp å bruke av datakvoten på mobilen. Var nede på Cherry nedenfor hotellet og spurte etter simcard for internett og fikk da ett kort som gav fri bruk i femten dager for 10 euro.

Avslutter med noen bilder fra helgen, håper dere likte innlegget og legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg veldig glad.

 

Annonser